Popcorn med Bjäst – ett veganskt alternativ till smörpopcorn

Popcorn med Bjäst ger en smörlik smak

Idag är det internationella popcorndagen! Jag är vanligtvis ganska skeptiskt till alla dessa ”internationella dagar”, men väljer att ta detta tillfälle i akt och skriva ett inlägg om veganska smörpopcorn. Popcorn har en historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden, men fick sitt stora genomslag på nöjesfält och biografer i början av 1900-talet. I Sverige kryddar vi gärna våra popcorn med salt, medan det är vanligt med socker på popcornen i vissa andra länder. Utöver grundkryddningen förekommer även en hel del andra smaker – smör till exempel. Att hälla lite smält smör över en skål med nypoppade popcorn är en sensation som är svårslagen. Men faktum är att ett liknande smakupplevelse går att få till med näringsjäst som krydda – och då blir tilltugget dessutom helt veganskt. Näringsjästen har en fantastisk nötighet som verklighet piffar upp popcornen.

Veganska smörpopcorn

Tillagningstid 10 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 2 pers

Ingredienser

  • Popcorn
  • Olja
  • Salt
  • Näringsjäst till exempel Bjäst

Instruktioner

  1. Hetta upp lite olja i en kastrull och poppa popcornen enligt förpackningen.
  2. Krydda med salt och näringsjäst efter smak. När jag kryddar mina popcorn med näringsjäst så vill jag att jästen ska vara så finfördelad som möjligt. Så om du har Bjäst i form av flingor kan det vara en god idé att mixa dem lite först. Men det är en smaksak.
  3. Skaka popcornen i en skål så att kryddningen blandas ordentligt. Avnjut!

3 kommentarer

  1. Vad förstod du inte? Det står ju ”smörpopcorn” = popcorn med smör. Smöret kommer från djurriket och här är ett alternativ till just ”smöret”. Gott är det iallafall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Betyg

*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.