Krämig vegansk pasta med näringsjäst

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 2 port

Ingredienser

  • 2 portioner spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl sojamjölk
  • 2 msk näringsjäst
  • senap
  • vitlökspulver
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka pastan i rikligt saltat vatten. Du kan med fördel koka den någon minut kortare än vad det står på förpackningen, eftersom den kommer gå klart i såsen senare.

  2. Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna och rör ner mjölet. Mjölpastan får gärna steka med någon minut.

  3. Tillsätt sedan sojamjölken under omrörning. Sojamjölken kommer bli krämig och bilda grunden för såsen.

  4. Tillsätt näringsjästen och smaksätt med senap, vitlök, salt och peppar.

  5. Tillsätt slutligen pastan och låt den koka med tills den nått rätt konsistens. Du kan med fördel låta lite pastavatten följa med ner i såsen, då stärkelserna kommer göra rätten ännu krämigare och godare.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Betyg





*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.