Ingredienser
- 2 portioner spaghetti
- 1 msk olivolja
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl sojamjölk
- 2 msk näringsjäst
- senap
- vitlökspulver
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
-
Koka pastan i rikligt saltat vatten. Du kan med fördel koka den någon minut kortare än vad det står på förpackningen, eftersom den kommer gå klart i såsen senare.
-
Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna och rör ner mjölet. Mjölpastan får gärna steka med någon minut.
-
Tillsätt sedan sojamjölken under omrörning. Sojamjölken kommer bli krämig och bilda grunden för såsen.
-
Tillsätt näringsjästen och smaksätt med senap, vitlök, salt och peppar.
-
Tillsätt slutligen pastan och låt den koka med tills den nått rätt konsistens. Du kan med fördel låta lite pastavatten följa med ner i såsen, då stärkelserna kommer göra rätten ännu krämigare och godare.
Lämna ett svar