Näringsjäst Ica

Kan man köpa näringsjäst hos ICA? Svaret korta svaret är Ja – men utbudet är mycket begränsat.

Näringsjästen som säljs på ICA heter ”Näringsjäst Flingor 200g Da Carla” och finns i några butiker. (Dock inte hos alla). Därför rekommenderar vi att du handlar näringsjästen på nätet istället. (Det är dessutom billigare och handla på nätet)

Om du vill handla näringsjäst i flingform så kan du klicka här. (beställer du två förpackningar får du gratis frakt)

Näringsjäst är en kultfavoritingrediens i veganska och vegetariska kök. Den har en nötig, ostliknande smak och används ofta som ett substitut för ost.

Det finns många hälsofördelar med denna ingrediens. Den är hög i selen, riboflavin och folat som alla är viktiga vitaminer som vi behöver för tillväxt och utveckling. Den innehåller även protein, fibrer, B12-vitamin som främjar hormonbalans och frisk hud.

En vanlig användning av näringsjäst är att lägga den till smoothies eller sallader eftersom det ger dem en umamismak utan att tillsätta för mycket kalorier eller fett som andra ostar gör.

Näringsjäst är en inaktiv jäst som odlas på melass och betsocker. Denna produkt säljs i de flesta livsmedelsbutiker, men den kan även hittas i hälsokostbutiker.

En gång trodde man att näringsjäst bara var för vegetarianer eller veganer, men nu lär sig folk mer om fördelarna med denna produkt.

Näringsjäst användes ursprungligen för att förhindra beri beri (en vitamin B-brist), men den används nu i många recept för sin ostliknande smak och konsistens.

Näringsjäst har en ostliknande, nötaktig smak när den tillagas eller läggs till recept. Den kan strö på popcorn eller sallader, blandas väl med pastasås och är ett bra substitut för parmesanost på pizza