Pasta Alfredo – en favorit i många hem. En klassisk Alfredo innehåller rikligt med både grädde och ost – ingredienser som ju inte rimmar väl med en vegansk måltid. Men i det här receptet används mandelmjölk och Bjäst, vilket ger precis samma goda smak och krämighet som ska finnas i denna rätt.
Pasta Alfredo med mandelmjölk och Bjäst
En krämig, vegansk och fantastiskt god variant av den klassiska rätten Pasta Alfredo.
Ingredienser
- 150 gram spaghetti Välj glutenfri pasta vid behov
- 1 msk olivolja Eller annan olja
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl mandelmjölk
- 1 dl hackad blomkål
- 1 msk Bjäst Eller annan typ av näringsjäst
- 1/2 msk citronjuice
- salt
- peppar
Instruktioner
-
Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Pastan ska vara al dente, se till att den inte blir överkokt!
-
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i den hackade vitlöken. Ha inte för hög värme och rör ordentligt i ett par minuter. Bränd vitlök får en mycket säregen smak, så var försiktig.
-
Tillsätt mandelmjölken. Låt koka upp.
-
Häll i den hackade blomkålen och smaka av med salt och peppar. Koka tills blomkålen är mjuk, känn efter med en gaffel. Det kan ta mellan 5 och 10 minuter.
-
Häll över blomkålsblandningen i en mixer. Tillsätt Bjäst och citronjuice. Mixa tills blandningen är len och fin.
-
Häll bort pastavattnet med ett durkslag. Slå i både såsen och pastan i stekpannan. Blanda ordentligt. Klart!
Hej! Jag önskar komma i kontakt med ägaren till receptet, lånar det gärna om vi får 😊. Mvh Eleonor, Carls-Bergh Pharma AB
Hej! Självklart får ni låna receptet. Länka gärna tillbaka till oss om ni vill och har möjlighet, så kan fler få ta del av spännande recept 🙂