En fantastiskt god rätt! Ge tomatsåsen extra tid och kärlek, så kommer den utveckla ett djup som lyfter rätten. På tal om att lyfta rätten – glöm inte att toppa med vegansk parmesan!
Veganska färsbullar i italiensk tomatsås
Ingredienser
Färsbullar
- 1 st gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 0,5 msk torkad basilika
- 0,5 msk torkad oregano
- 400 g formbar sojafärs
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk grönsaksfond
- 1 msk japansk soja
- salt
- peppar
Tomatsås
- 1 st gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 400 g krossade tomater
- 4 dl vatten
- 2 tsk torkad oregano
- 1,5 dl torkade röda linser
- salt
- peppar
Servering
- 500 g spaghetti
- vegansk parmesanost
Instruktioner
Färsbullar
Skala och hacka gullök samt vitlök fint. Hacka även ner basilika.
Blanda sojafärsen med lök, vitlök, tomatpuré, grönsaksfond, soja och de torkade örterna. Smaka av med salt och peppar. De ska smaka mycket!
Forma smeten till bullar av valfri storlek. Färsbullar som serveras i tomatsås brukar i regel vara lite större.
Stek färsbullarna i olivolja på medelvärme. De ska få fin färg runt om hela!
Tomatsås
Skala och finhacka vit- och gullök.
Fräs löken i olivolja. Den ska bli mjuk och glansig, men inte få färg. Tillsätt krossade tomater, vatten, oregano och linser.
Låt tomatsåsen koka tills linserna är mjuka. Under tiden kokar du pastan enligt instruktionerna på paketet. (Du kan om du vill koka pastan 1 minut kortare, och istället låta speghettin koka med i såsen på slutet)
Vänd när färsbullarna i tomatsåsen när linserna har mjuknat. När pastan är färdig rör du när även den.
Servering
Servera med härlig "vegansk parmesan" och färsk basilika!
Grymt!