Det är två veckor kvar till julafton, men många har redan ätit säsongens första julbord. Det klassiska julbordet är en köttig historia med fläskkött i centrum. Den senaste tiden har intresset för vegetariska och veganska alternativ till vanliga julbordsrätter ökat. Här kommer därför ett lika enkelt som gott tips på veganska ”ägghalvor”.
Receptet, och bilden, har jag hittat på Jävligt Gott, som är en blogg om vegetarisk mat. Om du tycker det här receptet är spännande så ska du absolut kolla in Jävligt Gott, för där finns mycket mer av samma vara.
Veganska hägghalvor
Läckra små substitut till ägghalvor på julbordet – med tofu, tångrom och vegansk majonäs.
Ingredienser
- 400 g naturell tofu
- ½ tsk svart salt
- 1 tsk näringsjäst
- 1 krm gurkmeja
- 2 burkar tångrom
- 2 dl vegansk majonäs
- 1 kruka färsk dill
- 2 st citroner
- salt och peppar
Instruktioner
-
SKär tofun i lagom stora bitar. Antingen skär du i små block, eller så gör du en äggliknande form.
-
Blanda den veganska majonäsen med gurkmeja, svart salt och näringsjäst.
-
Lägg tofun på en trevlig bricka och toppa med majonäsen, tångrom och dill. Avsluta med salt, peppar och färsk citronjuice.
Lämna ett svar